Wednesday, October 12, 2011

Born today - 12.10

Значи днес са родени 2-ма  важни човека. Единия е по-важен от другия, ама зависи дали сте жена, или си падате по окултното. Представете си на мен колко ми е трудно да ги класирам. Да започнем от по-хубавия.

1. Хю Джакман. Както каза един познат веднъж "he is huge and he is jacked". Май трябваше да го сложа при музикантите, пее си доста прилично. А и както видяхме от рекламите на Lipton, може и да танцува.


2. Алистър Кроули.  Той си е заслужил славата на най-влиятелния окултист в историята, а анкета на BBC от 2002-а го класира като 73-ят най-влиятелен британец на всички времена. Трябваше да ви напиша увлекателен материал за Кроули и Джак Парсънс (от 2.10), но не ми стигна времето. Ще го отложа за по-нататък.




Въпреки, че на Кроули са лепнати етикетите "wickedest man in the world" и "the beast 666", неговата философия изобщо не е толкова зловеща и смятам, че горните са плод на все още скованото консервативно християнско общество. Един от известните му последователи, Джими Пейдж, казва:

"Струва ми се, че Алистър Кроули е неразбран гений от 20 век. Защото всичките му неща опират до освобождение на личността, на съществото, и че ограниченията побъркват хората, водят до фрустрация, която води до насилие или психически разстройства, в зависимост  от това какъв грим носиш отдолу. Колкото по-напред епохата, в която сме, се обвързва с технологиите и отчуждението, толкова повече заключенията му изглежда се потвърждават."


Не че Джими Пейдж е някакъв велик мислител и философ, но добре е синтезирал основното.
Иначе Кроули е бил близък и с Л. Рон Хъбард, бащата на сциентологията, но за това - по-нататък.

4 comments:

  1. И Хю ли е везна?
    Аууууу...
    Чакай да прочета секс-хороскопа за Рак-Везна.
    :D
    Ае, Лу какви неща ме караш да правя рано сутрин! Не те е срам! :P

    ReplyDelete
  2. Палава Ел такава! После разкажи за хороскопа. :D

    ReplyDelete
  3. Авей ви кво налитате на везни! :D

    А Хю танцува и докато хостваше Оскарите. После стана много велик и разкара кабаретните изпълнения от репертоара си. Везна, какво да го правиш. :D

    ReplyDelete
  4. А, изпълненията му на Оскарите са феноменални. Чакай пак да си ги пусна. :D

    ReplyDelete