Friday, October 7, 2011

Born today - 07.10

Оказва се, че много зловещи хора са се пръкнали под иначе миролюбивия и добронамерен зодиакален знак Везни. Тадададаааам:

1. Химлер!
Хайнрих Луиполд Химлер (на немски: Heinrich Luitpold Himmler) е германски политик по времето на Нацистка Германия. Вторият най-влиятелен човек в Третия райх след Адолф Хитлер. След Първата световна война участва във нацистка организация за разправа с комунистическото движение в Германия. От 1929 г. е райхсфюрер (ръководител) на СС. След 1933 г. е началник на политическата полиция в Мюнхен, Бавария, а по-късно и в цяла Германия. От 1936 г. е шеф на Гестапо – тайната полиция на Третия райх. От 1943 г. е имперски министър на вътрешните работи, а от 1944 г. – командващ на резервната армия. Имал е идея за създаване на държава в държавата — заедно с дванадесет негови сподвижници от СС, той превзема замъка Вевелсбург и основава мистериозен култ основаващ се на паганистки и древно германо-нордически ритуали с неизвестна цел и мотиви. Самоубива се след победата над нацистка Германия.

Странна птица е бил Химлер. Винаги съм намирала за особено забавно, че неговото име и това на Хитлер са почти еднакви.
Още в детските си години Химлер проявява афинитет към полицейската служба - само 10 годишен, малкият Хайнрих е нагърбен от баща си, който е бил директор на училището, със задачата да шпионира и наказва другите ученици. Татко му дори го е наричал "роден престъпник". От дневника му става ясно, че още от ранно юношество Хилмер е бил запленен от военното дело.



До завършването на средното си образование той таи надежда да стане офицер в армията, но с поражението на Германия след ПСВ, тези надежди умират. Затова пича се записва да следва нещо много сходно - агрономия. Това сигурно е следствие на любовта му към градинарството.
Навлизането му в политиката се осъществява чрез "Биреният пуч" от 1923 -  бунт в една мюнхенска бирария, предвождан от Ерих Лудендорф и Адолф Хитлер. Другото, както се казва, е история.
Един интересен цитат от Химлер относно евреите - долното е произнесено на 4.10.1943-а на тайно събрание на СС. Достигнало е до нас благодарение на аудио запис.

Всеки един от нас беше потресен, и в същото време всеки един от нас разбираше, че бихме го направили отново, когато е дадена заповед и когато е необходимо. Говоря за прочистването от евреите, за избиването на хората с еврейски произход. Лесно е да се каже "Евреите ще бъдат избити" - така казва всеки член на Партията - "очевидно е, заложено е в програмата ни - елиминацията на евреите, избиване, дребна работа". Но после се обръщат, почтените 80 милиона германци,  и всеки от тях си има по един почтен евреин. Те казват, че другите са свине, но точно този е един чудесен евреин. Но никой не го е наблюдавал или изтърпял. Повечето от вас знаят какво е когато 100 трупа лежат един до друг, когато са 500 или 1000. Да преживееш това и да успееш да останеш почтен човек, с изключения заради човешка слабост, ни е направило твърди и това е величествен епизод, за който не се е и няма и да се говори. Защото знаем колко трудно би било за нас ако евреите все още бяха между нас като тайни саботьори, агитатори и провокатори във всеки град, още повече заедно с бремето и трудностите на войната. Ако евреите бяха все още част от германската нация, най-вероятно бихме се върнали в състоянието, в което бяхме през 1916-а и 1917-а.

Повечето му изказвания, които съм чела, звучат чудовищно, но в същото време адски логично. Когато се опре до "ние или те", човещината охотно отстъпва място на хладния разум.
Химлер, нежелан от новото германско правителство, е преследван от Съюзническите войски, които в крайна сметка го залавят по много нелеп начин. Снабден с пълен комплект фалшиви документи, Химлер буди подозрение заради същия този безупречно пълен комплект и британската армия го арестува в Бремен. Скоро Химлер се самоубива с цианкалий преди дори да бъде разпитан. Според конспиративните теории, Химлер е преговарял тайно с Чърчил през 1943 и по негова заповед е убит, за да се прикрие този факт.

2. Владимир Владимирович Путин

 
Путин е противоречива личност, но аз лично по-скоро му симпатизирам, със забележката, че не познавам в детайлност политическата обстановка в Русия. Просто ми се струва, че няма как да държиш под контрол тая кочина, наречена Русия, ако не си с желязна ръка.
И диаграмата за БВТ е красноречива:


No comments:

Post a Comment