Monday, December 6, 2010

Никулден, рибата и гащите

Здравейте, скъпи приятели!
Много време мина от последния ми пост, а още повече време - от последния ми съдържателен такъв.

Така е, аз съм модерна жена, и като всяка модерна жена имам куп задължения като ходене на партита на DJ Mag и проучване къде в София се правят най-вкусните целувки* (както и много други, доста по-прозаични).

Причината за този пост е свързана с днешния празник Никулден. Първо искам да честитя на всички именници, като им желая да са акули за враговете и златни рибки за приятелите.



След това кратко пожелание, сътворено току-що от мен самата, бих искала да продължа, обръщайки внимание на една стара народна мъдрост, за която се сетих в един непринуден разговор с приятел.

На въпроса "Ще ядеш ли риба довечера?" аз, сещайки се за въпросната мъдрост и желаейки да инкорпорирам дълбоката и морална стойност в отговора си, отвърнах "Да, ако са ми мокри гащите."
1 секунда след това (и 2 секунди подсъзнателно преди това) съобразих, че този отговор съвсем не е едносмислен. Вероятно всички се сещате за по-циничния смисъл, който визирам, но истината е, че такава поговорка има и тя е

Мокрите гащи ядат риба, сухите - не. 


Всъщност това е рибната версия на поговорката "Който не работи, не трябва да яде". Но когато са намесени елементи от долното бельо, промитият със секс обременен мозък на съвременния човек веднага почва да изкривява нещата в тази посока. И така: имаме от една страна рибата, която е храна, т.е. символ на благополучие и материална задоволеност. Имаме от друга страна гащите, които - както споменах - са бельо, и оттам се свързват със секса и сексуалността като цяло, както и с гениталиите.

Оттук насетне мисълта ни може да поеме в две направления - да разглеждаме поговорката от женска гледна точка и от мъжка.

От женска гледна точка, мокрите гащи са алегория за сексуален акт или по-конкретно предстоящ такъв. В тази връзка можем логично да заключим, че материални блага ще получи тази, която изяви желание и готовност за сексуален акт. Колко прозаично в днешни дни, и колко вярно. Народните мъдрости са вечни и непреходни.

От мъжка гледна точка, физиологически мокренетео на гащите може да се осъществи само чрез напикаване, така че тук за секс не може да става дума. Става дума за нещо също толкова силно, а именно родителската привързаност и грижа за потомството. Както знаем, напикаването в повечето случаи протича през ранната младост на индивида и се свързва със закъсняване в развитието н съзряването на рефлексите, свързани с волевото изпразване на пикочния мехур.

 Някои мъже си мокрят гащите преднамерено, но това не се брои, те са корейци.

Това определено предизвиква тревога у родителя и желание да се погрижи за детето си. По тази причина децата с проблеми са по-обгрижвани от нормалното и оттук следва, че тези деца, които се напикават, получават по-специално отношение, в този смисъл и повече блага.
Ако напикаването се прояви в по-зряла възраст при индивид от мъжки пол, то значи че той се е напикал от страх, което говори за отклонения в нервната система. За това отново най-веротно са виновни родителите, които сигурно са му дали  - образно казано - "да яде рибата" в по-ранна възраст, т.е. са го глезили и обгрижвали прекомерно.

 За заключение искам да ви пожелая да са ви сухи гащите и пак да си хапнете риба. Какво по-хубаво от това?

Ваша Lu 

* най-хубавите целувки са в едно павилионче за сладки, в една пресечка на Графа.  

 Тази мома няма да си намокри гащите, но пак ще яде риба. Евала!

6 comments:

  1. Ааааааааааааааааааааааааа!

    Тъй, успокоих се, ся ще чета! :D

    ReplyDelete
  2. ПХАХА-ХХА! :D
    Лу, жива разхищаване на комедиен (естествено и на научен) капацитет е, че не поддържаш и този си блог. Попиках се да се хиля, което обаче не разбрах гарантира ли ми, че ще ям риба или да? :))

    PS Като гледам момата как държи въдицата, съмнявам се, че ще яде риба. Със сигурност не и наловена от нея. :D (Не мога да повярвам, че обсъждам точно това!) :))

    ReplyDelete
  3. И какво сега, хапна ли риба и по-важното: сухи ли ти бяха гащите? :D

    Иначе разликата в приоритетите м/у музикалния и този блог е като между въздуха и изхождането - музиката ми трябва, за да живея, а тук се разтоварвам. :)

    ReplyDelete
  4. Пангасиус. За гащите не съм сигурен, щото се бях накъркал като животно и ми беше все тая мокри ли са или не. :D

    А сравнението ти категорично потвърждава думите ми - разхищаваш потенциал. Плюс това препоръчително е човек по-често да се разтоварва, за да избегне момента със задръстването. :))

    ReplyDelete
  5. Прав си за разтоварването, но не бива да се прекалява - честото му извършване е знак или за диария или за уголемена простата. :)

    ReplyDelete
  6. На въпроса "Ще ядеш ли риба довечера?" аз, сещайки се за въпросната мъдрост и желаейки да инкорпорирам дълбоката и морална стойност в отговора си, отвърнах "Да, ако са ми мокри гащите."

    /licedlan

    ReplyDelete