Tuesday, March 30, 2010

На живо от CERN

Днес ще сблъскат 2x3,5 TeV снопа протони, така че ще е интересно да се наблюдава пряко.

Само дето не знам кога точно ще е, пък трябва да излизам по някое време. Anyone?

Tuesday, March 23, 2010

България си го търси...

В момента обмислям концепцията за ново риалити - нали риалитита са тхе схит от няколко години насам. Хората искат да гледат истински хора по телевизията, щото не виждат истински хора в истинския си живот, може би.

От няколко дни идеята лети като конска муха в главата ми, като периодично се блъска, карайки ме да залитам, вървейки си по улицата. По щастливо стечение на обстоятелствата съвпада с периода на започване на новата диария от поредицата Биг Бротхер, който отново нямам абсолютно никакво намерение да гледам; съветвам ви да сторите същото, нека падащия рейтинг затисне продуцентите като скала - грозния койот на WB.

Таааа мисълта ми е за новото риалити. Ще стане хит, казвам ви. Има събрани в себе си всички актуални съставки. Нека ви разкажа.



Ще се казва "България Търси Гарант" и името ще е показателно за тематиката на новото шоу. В него няколко министри от кабинета на ГЕРБер (Граждани за Европейско Развитие на Берковица) ще търсят гаранти за новия заем, който държавата ще иска да получи от ЕС, за да пребори кризата и да не се налага да въвежда данък "Лукс".
Това ще бъде една доста амбициозна задача, защото както знаем, ние едни прости еврофондове не можем да усвоим, дето ни ги дават едва ли не даром, камо ли да говорим за заеми.
Както знаете от финансовата теория, гарантът е лице, което при сакатлък на финансирания субект, ще поеме отговорността за връщане на заема. Логично е, че гаранти се намират трудно. Затова ще е нужно едно телевизионно шоу, за да даде гласност на проблема и да получи подкрепата на европейската общност. В него България ще прави всякакви маймунджулъци пред жури и ще чака неговата оценка, като държавата членка, дала най-ниска оценка става гарант на милата ни родина. Сами се досещате, ще се скъсат да ни дават хубави оценки, както правят досега - България е остров на стабилността, дрън-дрън, и прочее. И тук именно е уловката. Аз като един отявлен патриот съм измислила всичко - след като всички ще дават максимална оценка, всички ще станат гаранти и при неспособност на държавата да си оправи външния дълг, ще трябва да искат парите една от друга. Това неминуемо ще доведе до хаос и повсеместно объркване, което ще бъде решено в Страсбург на вурстчета и бира с едно облекчително "Майната им на парите".

Ако някога сте се чудили какво има в куфарчетата, които еврокомисарите постоянно разнасят насам-натам... Ами това е! 

Това не е всичко. Водещите отново ще са двама - министър Дянков и Ферхонде от феноменалния сериал "(г)Листопад". От една страна Дянков прилича на Хер Флик и Германия със сигурност ще му симпатизира, от друга Ферхонде е закачлива препратка към Гюнтер Ферхойген - човека, запознат най-добре с дереджето на България, заместник-председател е на Европейската комисия и отговаря за ресора "Предприемачество и Индустрия". Какво по-добро лоби от това? Ферхонде от своя страна ще се съгласи да участва безплатно, защото това ще е възможност да представи напиращата към ЕС Турция и нейните нереални аспирации в по-добра светлина. Народа пък е полудял по турски сериали и ще прегърне идеята за една такава водеща, оттам и рейтингите ще ударят екзосферата.

Гюнтер Ф.: Глееееедам и не вярвам на ушите си! 

Дянков също няма да поиска пари, защото ще го прави за благото на Родината и за един мандат повече. Така разходите за новото риалити се ограничават до наемането на зала, малко технически персонал и кетъринг. Публиката ще се състои от отявлени сеирджии и ще се събере сама, като спестява разходи за статисти. Ще се излъчва всеки петък по националната ефирна телевизия вместо "Парламентарен Контрол".

 Дянков: Споко, Гюнтер, ножа за пицата е дървен! Итс окей, итс олрайт!

От където и да я погледнеш тази идея е златна, и в тази връзка аз се учудвам, че ми хрумна. Не ми остава друго освен да чакам тя да стигне до най-голямата продуцентска къща в този ръкав на Галактиката (или поне в тази околност на Центъра на Вселената) и да я реализираме на ползу роду!

Sunday, March 21, 2010

Равносметката за... март

Равносметката за март е 8 нови чифта обувки, 5 от които - на ток. Иде ми да се гръмна. x_x
Някой ако има идея как да се лекувам от тази зависимост - нека споделя.

Wednesday, March 17, 2010

Pic of the day: Dr Jekyll and Mr Hyde

Уникално яка снимка, позволявам ви да и се насладите напълно безплатно.

Monday, March 15, 2010

Честит Пи-ден!

Току що ме подсетиха:

[2:16:11 PM] Anna: Пи
[2:16:21 PM] Lu: Пиииии?
[2:16:27 PM] Anna: вчера не те видях да ти честитя празника
[2:16:41 PM] Anna: честит 3,14 ден вчера!

[2:16:56 PM] Lu: ами мен ме нямаше, бях в другото измерение
[2:17:09 PM] Anna: ааа, ясно
[2:17:16 PM] Lu: честит и на теб, Пи! Бъди ми все така трансцендентна!




Честито на патерица и на всички други комплексни, ирационални и трансцендентни! В свят на естествени числа е хубаво да си особен, неповторим, непостроим и неразгадан!